Nästa Koh lipe!

Passar på att skriva ett snabbt inlägg från vår sista dag här i langkawi innan vi åker vidare till Koh lipe och Thailand imorgon.

Vi känner oss nöjda med vår vecka här, det tråkiga är att vi har haft mestadels dåligt väder. Idag åkte vi tillsammans med Mirjam och Filip till den omtalade linbanan här på ön. Sjukt fin utsikt där man såg ut över stora delar av ön och även havet runt om. Eftersom solen tittade fram idag spenderade vi eftermiddagen på stranden och njöt av värmen. Vi har sedan ätit med Filip, Mirjam, Moa och Emma och även sagt hejdå till dem... Lika tråkigt varje gång att säga hejdå till våra nyfunna vänner! Men Moa och Emma kommer vi möta upp senare under resan för lite full moon party, det blir grymt!

Imorgon åker vi in i Thailand igen som faktiskt ska bli skönt! Vi längtar efter thaimaten för maten här har inte varit speciellt bra, har mest varit västerländsk mat så nu ser vi fram emot wok, curry, kyckling och ris i 7 veckor!

Nu är det dags att dra sig tillbaka till rummet och se om vi har några kackerlackor som vi måste jaga bort innan vi kan somna tryggt.

- F


Vår vän starbucks

Nu försöker vi oss på att skriva igen. Som jag skrev tidigare är de inte wifi på vårt rum nu så då får man ta sig någon annanstans för att vara på internet, vilket vi oftast inte orkar. Har kommit på att vi blivit fruktansvärt bekväma o lata av oss.. Igår var vi på en utflykt från 9-15 och därefter var hela gänget helt slut! Så de tar på krafterna att göra saker numera. Ska bli intressant att se hur vi ska klara av vardagen hemma i Sverige.

De har inte vart allt för bra väder här så vi har försökt gjort saker så mycket vi kan. Som sagt så var vi på wildlife tour igår. Vi åkte mesta delen båt på ett så kallat "träsk" matade småfiskar och besökte fiskfarm. Såg också många vilda apor, ormar, örnar och besökte lite grottor med fladdermöss i. Så dagen i korta drag var riktigt händelserik och skojig. Idag har jag och F dammat av våra löparskor o tagit tag i träningen.. Därmed är vi helt slut nu, orkar knappt prata haha. Sitter på vår fina vän starbucks coffee som så många gånger förr med en kopp kaffe latte:) vi trivs där.

Ikväll blir de nog lite fisk hade vi tänkt, ska bli gott! Btw så har vi lagt upp lite bilder på Facebook från hela vår resa hittills, många härliga bilder. Vi börjar känna att vi hunnit med en hel del, vilket är roligt, kommer bli tomt att komma hem.. Usch nej inga såna tankar nu!!;)

Peace


- L


Langkawi

Hejhopp!

Nu var de ett tag sen, men vår bloggapp har ej fungerar korrekt. Men bättre sent än aldrig som vi brukar säga.

Vår sista dag i KL blev en ren slappdag! Vi hängde bara på vårt favorit köpcentret KLCC, fantastisk byggnad, i samma hus som the twin towers. Vi gick faktiskt på två bioföreställningar på samma dag, vi skrattade nämligen när biljetterna kostade 20kr st och därmed orkade vi inte välja film utan gick på både vi tycker lät intressant. Vad får man ge i Sverige? Närmare 120... Sjukt! Det blev iaf lite action i form av Hansel and Gretel, riktigt rolig o underhållande, vi rekommenderar den. Sen gick vi på en musikal där de bokstavligt talat sjöng hela filmen (2,50h lång) men många kändisar erbjöd den i alla fall. Vi gillar bio här, kommer nog bli en o annan till, vi har redan lovat att de blir Oz innan hemfärd.

Därefter nattbuss o mellan landade i Georgetown, vilket vi inte fick något va intryck av så vi begav oss redan nästa dag till ön Langkawi i norra Malaysia. Här är de sjukt varmt o magiska stränder (helt kritvita). Finns också mycket att göra på ön, många skojiga utflykter som vi ska passa på att göra. Idag anslöt ett kompis par till oss som vi träffat i nha trang, riktigt trevligt att umgås med folk igen. Är Inge riktigt partyställe här så lite svårare att träffat nytt. Så idag hyrde vi jetsky, så jäkla kul!!! 30min åka mer eller mindre vart du ville, kommer garanterat bli någon mer gång. Imorgon ska vi ut på en hel dag med båt på ett träsk, mata örnar o fiskar mm ska bli kul!

Ska hoppa in i duschen o göra oss i ordning för kvällens middag!

Peace


- L


KL

Då har vi landat i ännu en stad och känner oss som hemma efter 2 dagar här. Kom hit i fredags och bodde första natten på ett hotell vi inte gillade alls, kändes som vi bodde i en fänglsecell och vi kunde inte justera acn så höll på att frysa ihjäl. Men vi bytte upp oss väldigt rejält. Nu betalar vi dock mer men det är det värt. Vi har ett underbart rum, sköna sängar och det bästa av allt är frukostbuffén. Imorse åt vi som vi aldrig sett mat förut, var mätta hela dagen!

Ja vad har vi hunnit med under våra 3 dagar här då? Vi bor i Chinatown och marknaden utanför är väldigt bra, helst om man är ute efter klockor. Vi har köpt klockor så att vi skulle kunna öppna ett eget gatustånd här utanför. Därför har vi tillbringat en hel del tid där. Igår tog vi på oss gångskorna och högg tag i kartan och gav oss ut på upptäcktsfärd. Som vanligt hamnade vi i ett shoppingcenter som var rena paradiset, dessvärre hade/har vi ångest eftersom vi inte kan släpa på så mycket, men en hel del blev det inhandlat. Vi såg även en del sevärdheter under dagen som twintowers, riktigt coola byggnader. Under kvällen hängde vi på marknaden och åt vårrullar och kyckling satay på gatan.

Idag begav vi oss till ännu ett köpcenter, det här med mer asiatisk stil men det coolaste av allt var att det fanns ett nöjesfält fullt med karuseller inuti. Självklart fick vi med oss lite påsar hem även denna dag.. Kvällen har vi tillbringat på en japansk restaurang först där vi åt sushi och lite andra smårätter som man beställde in allt eftersom från en egen datorskärm som fanns vid varje bord, ett mysigt och roligt ställe att äta på! Under senare delen av kvällen gick vi till twintowers för att se det by night och få härliga bilder, vilket vi lyckades bra med! De kommer dock senare eftersom bilderna är på kameran. Nu njuter vi av sista natten på det här hotellet, imorgon kväll åker vi vidare mot georgetown och hoppas att få lika bra dagar där som här! KL är absolut en stad som jag rekommenderar, helst om man gillar shopping som vi.


-F


More Singapore!

Mer bilder från vårt äventyr i Singapore, var på världens största undervattens akvarium och käkade gott på hard rock café. Åt också soppa på alla hjärtans dag i en brödskål haha.

Var in i en sjukt stor godisbutik, dock är lösgodis jätte dyrt här när man väl hittat de.. Sen avslutade vi gårdagen med nattsafari (night safari) som var sjukt coolt! Får inte missas om man åker dit:)

- L

https://cdn2.cdnme.se/4008142/6-3/pic_511f247a9606ee269a53003f.jpg" class="image">


Sammanfattning

En bild sammanfattning av Singapore, går ju inte alltid att ladda upp bilder på dessa wifi.. Hoppas på detta !

- L


Singapore! !

Sjukt cool stad! Vi älskar det, vårt hotell dyrt men fint! Hade en egen dvdspelare så vi har kikat film om nätterna:)

Igår var vi runt i hela stan o kollade runt, sen var vi på bio på kvällen med alla par på alla hjärtans dag. Men de var mysigt iaf, inatt åker vi till KL och idag har vi vart på lite akvarium aktiviteter osv, så lyxig o fin stad alltså! Är kär i staden verkligen, man måste hit om man aldrig vart här känner jag, ett måste. De är så rent o fint, alla pratar engelska o de är allmänt lyx. Fina bilar överallt osv, någon gång i livet när man har bra med pengar då är det Singapore som gäller helt klart! Skyskraporna är överallt o alla andra byggnader är coola dem också och med inslag av palmer här o var. Inte allt för stor heller så man kan gå i princip överallt om man har en karta. Vi är riktigt turister här, men va fan. Vi har också typ sett Max två blonda tjejer sen vi kom också så de är inte mycke västlänningar eller backpackers, skönt.

Nu ska jag kila,


Peace


- L


Singapore nästa!

Sitter just nu i lobbyn på vårt hotell i nha trang, väntar på att ta en taxi som ska ta oss till busstationen där vi ska hoppa på en nattbuss åter igen. Vi hoppas att denna resa kommer gå minst lika bra som sist. Dock så tror jag vi kommer ha lite svårare att sova denna gång eftersom som mer eller mindre har vänt på dygnet här, har inte gått o lagt oss före kl 02..

Men men de kommer nog gå bra, vi har köpt på oss massa smått o gott så. Igår var vi på en shoppingcenter här och Shit va vi handlade billiga snygga kläder!! Vi gick helt crazy, kläder man kan använda i Sverige! Helt underbart.

Ja men nu lämnar vi nha trang, tårfyllt mer eller mindre, har haft de sååå sjukt bra här, men vi känner oss redo för nya äventyr. Sa hejdå till engelsmännen som vi håller väldigt kär och hoppas vi kommer träffa dem i Thailand igen i slutet av mars. Nu blir de saigon över morgondagen shoppa lite innan vi flyger på kvällen till Singapore! Kommer bli så sjukt kul att åka dit, allt är typ olagligt och väldigt rent har vi hört. Får tex inte tugga tuggummi där, så jag får hålla koll på Frida!

2nätter där kostar mer än 9nätter här för oss haha lite skillnad. Så blir bara en kort visit sen vidare, ja vart vet vi inte men de visar sig:) nu kommer vår oplanerade månad, love it!


Peace


- L


Kinesisk nyår!!

Hallå där hemma! Nu skriver vi åter igen o tack för alla kommentarer, de betyerr mycket för oss:)

Ikväll var de riktigt drag här! Har stått överallt i hela Vietnam happy new year 2013.. Och vi har bara tänkt jaha, de var ju ett tag sen. Innan vi uppfattade att fr var de kinesiska som inträffade idag den 9 feb. Så ikväll var de lite av ett måste att gå ut och vid tolvslaget var precis hela nha trang på stranden och kollade på fyrverkeri, jättefint var de!

Sjukt trevlig kväll förövrigt också, käkade på en bra italiensk restaurang och åt både sjuk god pasta, inte varje dag de förkommer här nere liksom. Sen träffade vi två danska killar som var lika gamla som mig, och det var så kul att umgås med dem hela kvällen och kunna prata på "riktigt" eller vad man ska säga. Visst vi snackade engelska med varann (enklast så) men vi har så mycket gemensamt med folk från Skandinavien har vi märkt. Så de är mycket roligare och innehållsrikare samtalsämnen än annars. Imorgon ska vi nog finna dem på stranden och fortsätta att snacka lite:) kul med nytt folk!

Nu ska jag snart skypa med Everto portokalo (TB) innan läggdags, klockan är ju ändå snart 04.30 här haha

See yeah, peace



- L


Vinpearl

Nu tycker jag att vi är riktigt duktiga som bloggar två dagar på rad. Men vi är lite besvikna på att det är så dåligt med kommentarer som det är, vi vet ju inte om ni uppskattar att vi skriver.

Idag har vi varit på vattenparken vinpearl. Var riktigt kul! Har åkt vattenrutschkanor, karuseller sett 4D film och haft en allmänt bra dag. Vi åkte bland annat en karusell där man hängde upp och ner och snurrade runt. När var högst upp och hängde upp och ner utbrister Linnea "jag litar inte på karuseller här i Vietnam." Jag tyckte att det var lite fel tillfälle att kläcka ut sig det men kul var de! Vi hade även med hennes vattenkamera så har några riktiga härliga bilder men de kommer upp senare.

Vi har det helt underbart här och just nu är det svårt att komma ihåg hur vardagen såg ut hemma i Sverige. Vi har inte koll på vad det är för dag eller datum men det är väl så det ska vara och vi njuter!

- F


The time of our lifes

Vill bara säga att vi lever och har de helt underbart! Älskar verkligen nha trang, bästa stället hittills. Finns inte så mycket att säga, vi är alldeles för upptagna med roligheter.

Är lite krångel med internet i Vietnam o Facebook är olagligt osv, knepigt land. Men Shit va underbara människor vi träffar och festerna är magiska! Vill inte åka härifrån..alla är som en stor familj, hur mysigt som helst. Nattbuss resan gick kalasbra och var något nytt o spännande. Imorgon ska vi till en vattenpark, ska bli as kul!

We just love it all!!


Peace


- L


Saigon (HCM-city)

Big city life!

Indeed, stan är helt crazy! Men vi trivs och älskar det. Mycke mer stadskänsla här än i Bangkok tycker vi nog, trafiken är mer eller mindre en dödsfälla men man lär sig snabbt. De är moppar och motorcyklar precis överallt, rekommenderar inte barnfamiljer att åka hit precis.

Men som sagt vi trivs och tycker vi kan stan väldigt bra nu, har gått till fots hela tiden och i tre olika distrikt, eftersom stan är uppdelad i olika distrikt. Vi har shoppat en del, gått på både dag och nattmarknad. Idag var vi på den kända krigsmuseet och läste på lite om Vietnamkriget, väldigt intressant! Imorgon ska vi även besöka tunnlarna som de grävde för att överraska fienderna. Vi har också hunnit med att besöka stans finaste skyskrapa och hade fin utsikt från den 50:e våningen.

Så vi har verkligen orienterat oss runt med en simpel karta och ett glatt humör, är riktigt varmt här ska också tilläggas!

Imorgon kväll beger vi oss norröver och till sol & bad paradiset nha trang med 11 timmars nattbuss. Ska bli väldigt intressant om vi kan sova i sovsängarna i en guppig buss. Men de bästa är att vi reser på natt och missar ingen soldag!

Peace


- L


RSS 2.0